Teme: Matematică, Fizică-chimie, Limba maternă, Arte, Engleză 

     Planeta noastră atinge un punct din ce în ce mai critic, notând că logica dominantă a consumului constant nu poate fi menținută. Impactul  asupra nivelului ecologic global a fost deja verificat. Schimbarile climatice sunt un semnal de alarma.

     Colonizarea altor planete este doar o chestiune de timp (și bani) ... pentru a putea să viziteze alte planete, să colonizeze terenurile și să exploateze resursele naturale. Școlile invită un membru al unei organizații legate de planetariu sau un centru de astronomie să discute acest subiect. Elevii care vor dezbate cu invitații ar trebui să ia în considerare modul în care putem "controla habitatele pe alte planete?" 
Elevii vor explora factorii care influențează viteza reacțiilor chimice prin activități experimentale de laborator.
O provocare poate fi pentru elevii care vor trage concluziile despre: "Cum poți să faci mai rapid oxigen pentru a face Marte locuibil?". 
În final, va fi construită o prezentare cu benzi desenate pentru a introduce comunitatea școlară in lumea cucerii spatiului . Centrele de astronomie din regiune și planetariile pot distribui benzi desenate. O resursa importanta ar putea constitui Proiectul Mars One  care își propune să stabilească o așezare umană permanentă pe Marte. Se vor finaliza mai multe misiuni fără pilot, înființând o așezare locuibilă înainte ca echipajele selectate și instruite să plece spre Marte. Finanțarea și implementarea acestui plan nu vor fi ușoare, va fi greu. Echipa Mars One, cu consilierii săi și cu companiile aerospațiale înființate, va evalua și va atenua riscurile și va identifica și va depăși dificultățile pas cu pas. Marte One este o inițiativă globală, al cărei scop este de a face misiunea tuturor pe Marte, inclusiv a ta. Dacă toți lucrăm împreună, putem face acest lucru. Mergem pe Marte. Hai și tu!

Andreea, o româncă în vârstă de 34 de ani care locuieşte în Canada, a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One, ce vizează trimiterea în anul 2024 a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza planeta roşie!