Ştiri site

activitati propuse de Agentia Spatiala Europeana (ESA)

activitati propuse de Agentia Spatiala Europeana (ESA)

by Ioana Ieremie -
Number of replies: 0

ESERO Romania va invita sa participati la cele doua activitati interdisciplinare care se vor desfasura in perioada urmatoare:

-1.  Astro Pi -   se întoarce și în acest an școlar!  Dați curs invitației astronautului ESA Alexander Gerst, lansată acum câteva zile de la bordul Stației Spațiale Internaționale, de a programa computere aflate în spațiul cosmic!

http://www.esero.ro/?p=650

-2. MOON CAMP CHALLENGE

ESERO România invită elevii cu vârstele cuprinse între 8-19 ani să formeze echipe care să proiecteze propria lor bază lunară în cadrul proiectului școlar interdisciplinar al Agenției Spațiale Europene “Moon Camp Challenge”. Această activitate permite elevilor să folosească tehnologii inovative – cum ar fi modelarea 3d – pentru a explora mediul înconjurător lunar. “Moon Camp Challenge” (MCC) a fost lansat la data de 4 Octombrie 2018, în timpul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic și va continua de-a lungul anului 2019, aniversând o jumătate de secol de la prima aselenizare cu echipaj uman. MCC este un proiect colaborativ al ESA și Airbus Foundation, care conține activități în sala de clasă focusate pe învățarea prin design și pe experimente științifice. Elevii vor efectua mai multe experimente științifice legate de Lună și vor pune în aplicare cunoștințele astfel dobândite pentru a proiecta propria stație lunară folosind unelte de modelare 3D (Tinkercad sau Fusion 360). Elevii și profesorii coordonatori vor fi invitați să participe la webinarii cu experți spațiali și să publice proiectele online – cele mai bune dintre acestea fiind selectate de către un juriu format din experți.

Prin MCC, ESA și Fundația Airbus, în parteneriat cu Autodesk, îi provoacă pe elevi să ia parte în explorarea viitoare a spațiului cosmic prin proiectarea unui adăpost lunar. Elevii vor trebui să proiecteze o stație lunară 3D capabilă de a susține viața a cel puțin doi astronauți, luând în considerație:

  • Folosirea resurselor locale, cum ar fi solul lunar și gheața
  • Soluții tehnologice, cum ar fi surse de energie, un system de reciclare, o seră
  • Protecție împotriva meteoriților și a radiațiilor

http://www.esero.ro/?p=668

Succes! Impartasiti cu noi experientele pe      http://www.esero.ro/ ! pentru alte informatii, prof. ioana ieremie