Ştiri site

Concurs ecOprovocarea

Concurs ecOprovocarea

by Biologie Iasi -
Number of replies: 0

ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă vă adresează prezenta Adresă prin care dorește să vă aducă la cunoștință intenția demarării celei de-a VIII-a ediții a Concursului ecOprovocarea. Vorbim despre un concurs educațional extra-curricular de protecție a mediului și dezvoltare personală ce se adresează cadrelor didactice și elevilor de liceu din întreaga țară.
Venim către dvs. pentru a vă solicita sprijinul în a transmite informația și a face cunoscut concursul în cadrul liceelor din județul dvs. prezentându-vă câteva detalii referitoare la organizarea concursului, utilitatea acestuia, experiența pe care o avem și rezultatele obținute în cele 7 ediții anterioare.
 
Despre Programul Național ecOprovocarea

ecOprovocarea este un Program educațional, extra-curricular ce propune tinerilor liceeni din întreaga țară, organizarea de activități concrete de protecția mediului, în perioada 20 octombrie 2017 – 20 mai 2018. Un liceu se poate înscrie în concurs cu maxim 5 echipe(1 echipă / categorie de concurs). Echipe de concurs alcătuite din 1 cadru didacticcoordonator și min. 4 elevi pot organiza activități practice de protecția mediului în una din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, amenajare de spațiu verde, igienizări, târguri tematice cu schimb de obiecte reutilizabile. Echipele care doresc pot participa la ateliere non-formale de protecția mediului cuprinse în curricula de mediu pusă la dispoziție gratuit de organizatori pe website-ul Programuluihttps://www.ecoprovocarea.ro/ resurse-profesori/ .

Toți participanții la Concurs vor avea de câștigat datorită îmbunătățirii abilităților de leadership, lucru și comunicare în echipă, creșterii gradului de conștientizare și responsabilizare privind mediul înconjurător, adoptării, în viața de zi cu zi, a unui stil de viață armonios cu ei înșiși, dar și cu natura. La sfârșitul concursului toți participanții vor primi Diplome de participare, iar cei aflați pe locurile fruntașe Diplome de Merit și adeverinte din care să rezulte activitățile concrete în care s-au implicat.
 
47de65f7-ec2e-467f-a8d8-a5e63aaa0c41.jpgPerioada de înscriere în Program este 9 octombrie 2017 -  1 martie 2018, dar, cu cât o echipă se înscrie mai repede în concurs, cu atât crește experiența în organizarea unor activități de impact și implicit acumularea unui punctaj mai mare. La sfârșitul concursului, echipele cu cel mai mare punctaj în clasamentul național vor fi desemnate câștigătoare. Valoarea totală a premiilor este de 20.000 ron și constau în participarea celor mai buni concurenți laTabăra de Leadership pentru Mediu ecOprovocarea –ediția a V-a din vara anului 2018. Tabăra ecOprovocarea este parte componentă a Programului ecOprovocarea, fiind un eveniment educațional non-formal în care tinerii învață, se joacă, se distrează, merg în drumeții montane, fac sport, leagă prietenii frumoase, visează, plâng de emoție și revin.https://www.ecoprovocarea.ro/ tabara/

Experiența 

2991efcb-a360-4e56-b59b-ff7091c82ba7.jpgConcursul Național ecOprovocarea este una dintre componentele Programului educațional non-formal, extracurricular ecOprovocarea, organizat de ViitorPlus timp de 7 ani consecutiv în județele Călărași și Sălaj cu acordul Inspectoratelor Școlare Județene. În anul 2015 s-a extins și la nivelul județului Sibiu, iar în anul următor a ajuns în liceele din întreaga țară.
În anul 2014 ecOprovocarea a fost desemnat Cel mai bun Proiect Educațional de Mediu din România în cadrul Energy Globe Awards. În istoria sa, ecOprovocarea a implicat în activitățile propuse 88 de unități de învătământ din țară ( licee și școli gimnaziale) și peste 22.000 de elevi și profesori. Între rezultatele cu impact de mediu realizate de elevii și profesorii celor 7 ediții de concurs amintim:  peste 330.000 kg deșeuri reciclate83.700 puieți plantați, 71.500 de ore de voluntariat pentru mediu și comunitatea locală, 2.900 evenimente ecologice organizate (campanii de conștientizare, marșuri stradale, târguri tematice).
 
Pentru a extinde rezultatele benefice ale Programului, pentru a asigura un impact mai mare la nivelul unităților de învățământ și de a da posibilitatea de implicare cadrelor didactice și elevilor interesați se practicarea voluntariatului, ViitorPlus revine în licee cuProgramul Național ecOprovocarea.
 
Istoria inițiativei noastre și a  partenerilor noștri, rezultatele educaționale și de mediu, ideea de competiție- ne aduc în fața dvs. cu rugămintea transmiterii, către liceele din județul dvs., a mesajului nostru legat de oportunitatea înscrierii și participării la Programul ecOprovocarea.
 
Pentru detalii despre Program, premii, procedura de înscriere puteți accesa pagina webhttps://www.ecoprovocarea.ro/ despre-concurs/
Pentru orice alte informații legate de Program vă stam la dispoziție la adresa de email:cep@viitorplus.ro și la telefon: 0720.231.102
 
 Vă mulțumim anticipat pentru tmpul dvs. și pentru sprijinul acordat!
 
Cu respect,
Teia Marina Ciulacu
Președinte ViitorPlus