Ştiri site

Digitaliada-proiectul Fundației Orange se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale (nr. 9912M/26.08.2019)

Digitaliada-proiectul Fundației Orange se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale (nr. 9912M/26.08.2019)

de către Lorela Caradan-
Număr de răspunsuri: 0


 Stimati colegi, 

      S-a  lansat cea de-a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale digitale educaționale pentru ciclul primar și gimnazial și se desfășoară pe www.digitaliada.ro până pe 29 februarie 2020. 

Ca element de noutate, din acest an participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.

Regulamentul de concurs poate fi consultat aici:  

https://www.digitaliada.ro/documente/Regulament-Concurs-Digitaliada-editia-4.0.pdf

Materialele vor fi  evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital, iar concursul este deschis tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I - VIII. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate.

#Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT în valoare totală de 8.000 euro.

La nivel național, prin platforma online www.digitaliada.ro sunt puse deja la dispoziția publicului peste 850 de resurse educaționale deschise, pentru ciclul primar și gimnazial, ce pot fi utilizate în procesul de predare-învățare și o secțiune interactivă de Învățare și Testare online. De-a lungul celor 3 ediții de până acum au fost înscrise în concurs peste 355 de materiale digitale și au fost acordate 28 de premii constând în echipamente digitale performante. Concursul face parte din programul Digitaliada, un program cu o abordare 360 de grade a educației digitale, ce oferă în 50 de școli din mediul rural echipare tehnologică a unui laborator digital, conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC,  formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă și suport permanent în implementare.


Mult succes!

   Lorela Caradan